13 Temmuz 2013 Cumartesi

Muhteşem Ambersonlar Kitap Yorumumm.. Dikkat bu yorum kalbinizi durduracak bir kitap için yazılmıştır..

Uyarı : Her kitabı böyle öve öve anlatmayı sevmem ama hak eden kitaptan övgülerimi eksik etmem.Bu yorumda okuyacağınız her bir satır kendi şahsi görüşümdür. Ve kitap öner derseniz size önereceğim ''EN İYİ '' kitaplardandır.
Kitabın tanıtımını önceden de yapmıştım merak edenler için buyrunuz efenim buradan inceleyebilirsiniz.
MUHTEŞEM AMBERSONLAR TANITIMI

Kitabımızın Benim Fotograflarımda ki yansıması :)


VEE YORUM ZAMANI ^.^
Bu kitabı okurken bir Jane Austen  ya da Dünya Klasiklerini okuyormuş hissine bürüne bilirsiniz. Gerçekten Pulitzer Edebiyat Ödülünü sonuna kadar hak etmiş bir kitaptı. Soluksuz ve içinize işleyen her bir satırda büyüklenmemek elde değildi. Karakterler ve karakterlerin birbiriyle olan uyumu gerçekten kusursuzdu. Bu kitapta arayacağınız herşey mevcut aile , aşk , para , zenginlik , şöhret , fakirlik , inanç yani şuan bizim yaşadığımız hayatın ta kendisi. Okuduğum onca kitap arasında sanırım bir daha rastlayamayacağım bir yazın kalitesiyle karşı karşıyaydım. Hani derler ya ''Her kitaptan ders almayı bilmelisin ! '' Ben Muhteşem Ambersonlar sayesinde ve sanırım George sayesinde hayata şimdi bambaşka bakıyorum.. Altın bilek yayınlarına bu kusursuz çevirisi ve tek bir imla hatası olmadan biz okurlara sunduğu için teşekkür ederim.

Kitabın içeriğine değinmem gerekirse ; Albay Ambersonun zenginliğe erişmesi ve kızı Isabel' in aşka karşı yaklaşımıyla giriş yapıyor. Her ne kadar Eugene Morgan 'a aşık olsa da adamın yaptığı bir hata yüzünden Wilbur Minafer'i tercih edip evlenir. Ve bu evlilikten George Amberson Minafer dünyaya gelir. George hem ailenin  tek erkek torunu olmasından hemde Isabel'in mutsuz evliliginden dolayı oğluna olan aşırı ilgisi nedeniyle şımarık ve düşüncesiz bir şekilde yetişir. Annesi'nin gözünde ise George (her annenin gördüğü gibi) bir melektir. Isabel 'in evliligi üzerine Eugene şehri terk eder ve tek hayali olan araba üzerine yoğunlaşır. Aradan zaman geçer . Eugene Morgan ve kızı tekrar döner. Yapılan Amberson balosunda karşılaşan Lucy Morgan ve George aşık olurlar. Eugene her ne kadar engel olmak istese de Isabel' in atan kalbine engel olamaz. Wilbur'un ölümüyle George ve Isabel büyük bir üzüntü içerisine girer . Ancak hep şakalaştığı halasının durumu George yıpratır ve halasının sorumluluklarını alır. Isabel kocasının ölümüyle Eugene ile yakınlaşır ve çıkan dedikodular George 'un sonunda gerçegi ögrenmesini saglar. Annesini korumak için Lucy'den vazgeçip annesiyle uzaklara gider. Ancak döndüğünde Ambersonların hakim olduğu şehir değişmiş bir çok insan zenginliğe erişmiştir. George annesinin genetik rahatsızlığının ilerlemesiyle şehre döner ancak annesi daha dayanamayıp ölür. Kısa bir ara sonrada dedesi ölünce aile çöküşe geçer ve tüm mal varlıklarını kaybederler .

George şimdi yanlız ve parasızdır .Tek aşkı artık yoktur ve halasının bakımı ona kalmıştır.
Şimdi George ne yapacaktır ise kitabın sonucu ve inanın bu kitabın sonu ise inanılmaz harikaydı.

Kesinlikle ve kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap ..
Puan verecek olursam 5\5

Not: Bu kitap edebiyat severler ve ya historical tutkunları için birebir. :) 

Keyifli okumalar Dilerim.. :)

Filmden video ve Resimler:)





RESİMLER






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder