25 Temmuz 2013 Perşembe

Çember Serisi Tanıtımı .. Herkesin bu seri iyi mi ? Kötü mü ? Ted Dekker kötü kitap yazabilir mi ? diye soruları bu tanıtımla son bulur inşallah :)


 
Şimdi başlayalım Tanıtımımıza .. Öncelikle belirtmem gerekirse kitapta da yazdığı gibi ;

Mesela ben Siyah ve Kırmızı aldım ve önümüzde ki hafta Siyah ile başlayacağım :)

Kitapları Tek Tek Tanıyalım ..

Yeşil

Kitabın üzerinde yazdığı gibi Başlangıç ve Son .. Yani bu kitapla da başlayabilirsiniz yada bu kitapla da bitirebilirsiniz SEÇİM SİZİN ^.^

Yeşil kitabının konusu ;
Başlangıcı Olan Her Şeyin Bir de Sonu Vardır...

Sonunda... Çember yeniden doğdu.
Yeşil'e hoş geldiniz. Kitap Sıfır'a.
Yeşil
sıfırdır; çember için hem başlangıç hem de bitiş çizgisidir.

Çember, renklerin dünyasıdır ve bu renklerden Yeşil ise baş döndüren hazdır.
Yeşil, kıyamette yaşanan bir aşk ve ihanet hikâyesidir.

24 yaşındaki genç Thomas Hunter, bizim dünyamızda ve bizim yaşadığımız zamanda bir gün uyuyakalır ve gözlerini 2000 yıl ileride, kadim peygamberlerin önceden bildirdiği o korkunç kıyametin yakıp yıktığı başka bir dünyaya ait Kara Orman'da açar.

Savaş, ihanet, hastalık ve ölüm, yaşayan her canlıyı tehdit etmektedir ve buna engel olabilecek tek bir kişi vardır: Thomas Hunter.
Dünyanın dengesinin aniden şiddetle sarsılması ise an meselesidir.

Thomas zamanlar arası geçişi bulmalı ve iki dünyanın da kurtuluş anahtarının gizli olabileceği dünyamıza dönmelidir.
Daha önce duyduklarınıza hiç benzemeyen bir kıyamet öyküsüne buyurun. Bu kendi tarihimizle ilişkili, öylesine şaşırtıcı bir öykü ki başka bir dünyada olduğunuzu unutacaksınız.

"Çembere girdiğinizde sizin de kazanmanız gereken bir savaş olacak. Hazırlıklı olun!"
-Goodreads-

"Eğer hala çembere girmediyseniz, renklerin gizemini bir başka ağızdan dinlemenin hiçbir anlamı olamaz. Orada olanları hiç kimse, Ted Dekker'ın kendi sözcüklerinden daha ihtişamlı yansıtamaz."
-Fantastic Fiction-

"Milyonlarca insanın bu seriyi neden okuduğunu son sayfaları çevirirken anladım: Yeşil, hepimizi çağırıyor."
-Los Angeles Times-

"Uzun zamandır böylesine etkileyici bir seriye tanık olmadım. Başlangıcı olan her şeyin bittiği yeri, bu seride göreceksiniz."
-Amazon.com-
(Tanıtım Bülteninden)
Siyah

Kitabın üzerinde yazdığı gibi kitap bir.. Ve bu kitapta kötülük artık peşinizi bırakmıyor..

"Çember serisi, rüyalar ile gerçekliğin çarpıştığı, yüksek tempolu bir destan."

Kitabın konusu ; İki dünyanın kaderi de bir adamın ellerinde...

Dünyadaki en güçlü adam olmayı düşleyen multimilyarder Valborg Svensson, bunu şiddetle arzulamaktadır. Amacına ulaşabilmek için özel bir aşı haricinde hiçbir şekilde kurtuluşu olmayan bir virüs yaratır. Bu virüs, 3 hafta içerisinde bulaşan kişiyi öldürecektir ve Valborg, bu silahı ona boyun eğmeyen her millet üzerinde kullanmaya hazırdır... Valborg'a boyun eğenler içinse durum elbette farklı olacaktır.

Thomas Hunter ise Valborg'un küresel terörizm planlarını öğrenir ve bu aşının kontrolünü ele geçirmeye çalışırken başı derde girer. Hunter, ıssız ara sokaklarda suikastçılardan ucu ucuna kaçarak, bir binanın çatısına sığınır. Sonra gecenin içinden çıkan sessiz bir kurşun kafasına isabet eder... Ve dünyası kararır.

Karanlığın içinden, kötülüğün kol gezdiği başka bir dünyaya ait şaşırtıcı bir gerçeklik çıkar: Thomas Hunter'ın güzel bir kadına âşık olduğu bir dünya... Ancak uzanıp da kafasındaki kana dokunduğunda, rüyasında bir ara sokakta kovalandığını hatırlar.

Rüya nerede son buluyor, gerçek nerede başlıyor? Ne zaman bir dünyada uykuya dalsa, diğerinde uyanıyor ve her ikisinde de onu bir felaket bekliyor... Hatta belki de kendisinin sebep olduğu bir felaket.

Bazı insanlar dünyanın dengesinin, yaptığımız seçimlere bağlı olduğunu söyler. Şimdi iki dünyanın kaderi de tek bir adamın seçimlerine bağlı.

Bir tıbbi gerilim romanı tadında başlayan Siyah, rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği, soluksuz okuyacağınız bir esere dönüşüyor.

"Kıvrak zekâsı, okuyucuya sunduğu sürprizler, macera yüklü serüvenleri ve alışılmadık tarzıyla Ted Dekker'ın kurgu dalında gerçek bir öncü olacağı şüphe götürmez bir gerçek..."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)

Kırmızı

Kitabın üzerinde yazdığı gibi kitap iki.. Ve bu kitap çemberin en kanlı halkasıdır.

Kitabın konusu; Kırmızı, geçmişle geleceğin ortak kaderidir.
Kırmızı, yitirilen cennetin destansı kurtuluşudur.
Kırmızı, Çemberin en kanlı halkasıdır.

Gökkuşağı ormanları büyük çapta bir yıkımın eşiğindedir.
Ölüm saçan bir virüs, dünyamızdaki teröristlerce yayılmaya başlamıştır.
Thomas Hunter’ın sabrı tükenmiştir; ölümle randevu için kalan süre üç haftadır ve bu bir olasılık değil, gerçeğin ta kendisidir.
İki dünyayı da kurtarabilecek bir çözüm yolu bulmaktan başka çıkış yolu yoktur.

Siyah’ın akıllara durgunluk veren temposu, Ted Dekker’ın efsane Çember serisinin ikinci kitabı Kırmızı’yla doruğa çıkıyor.
Thomas Hunter en fazla bir ay önce, garsonluk yapan başarısız bir yazarken, şimdi kendini iki dünyayı da çöküşten kurtaracak zorlu bir maceranın içinde bulmuştu. Bir dünyada, ilkel savaşçılardan oluşan bir orduya kumanda eden, savaşlarda yaralanmış bir general; diğerinde ise durdurulması mümkün olmayan bir virüsle küresel bir kaos yaratma niyetinde olan teröristleri alt etmeye çalışan bir adam.
Yıkımın eşiğinde iki dünya. Akla hayale gelmeyen bir çözüm.
Rüya ile gerçeğin çarpıştığı adrenalin yüklü bir destana hazır olun. Siyah, Kırmızı’ya dönerken artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Beyaz


Kitabın üzerinde yazdığı gibi kitap üç .. Ve bu kitapta iki dünyanın kaderi tek bir adamın elinde. Yaşam. Ölüm. Aşk. Hiç bir şey göründüğü gibi değil..
Kitabın konusu ;
  Dünyaların birinde, hızla yayılan ölümcül bir virüs, bilim adamları ve hükümetlerin yoğun çabalarına rağmen, bütün canlıları yok etmek üzere. Diğer dünyadaysa yasak bir aşk, Çember olarak da bilinen direnişçilerin her an sonunu getirebilir.

Bu iki dünyanın arasındaki tek köprü olan Thomas, birini kurtarayım darken ikisini birden kaybedebileceğinin farkında. Şimdi yaklaşan kıyamet öncesi, onu bir girdap gibi içine çeken duygularından ve olaylardan sıyrılıp tarihi yeniden yazmanın bir yolunu bulmak zorunda.

İki dünyanın kaderi tek bir adamın elinde. Yaşam. Ölüm. Aşk. Hiç bir şey göründüğü gibi değil. Yeşilde ki kaos, Siyah da ki dehşet ve Kırmızı da ki ihanetten sonra Çember görülmedik bir güçle karşı karşıya. Büyük Takipin son saatlerinde verilen bir karar her şeyi sonsuza kadar değiştirebilir.

TED DEKKER kitaplarında ilk 10


Bundan sonra karar sizin :)

Ben önümüzdeki hafta Siyah ile bu seriye başlayacağım. Merak içerisindeyim .. :)
Yorumumda görüşmek üzere :)
Keyifli okumalar

6 yorum:

  1. siyah ı aldım okuyayım bakim

    YanıtlaSil
  2. daha 120.sayfadayım ama harika bi şey ya

    YanıtlaSil
  3. Yeşil ile başladım ceviriden mi neden olduğunu anlayamadığım şekilde kitap çok tıkanıyor 150. Sayfaya geldim ve sıkılmaya başladım. Yazarın ten isimli kitabını beğenerek okumuştum.

    YanıtlaSil
  4. 3.kitaptayım ama tavsiyem kesinlikle Yeşil'den başlamayın!!!

    YanıtlaSil
  5. Yeşilden başlamayın anlayana kadar içiniz sıkılıyor siyahtan başlayın derim

    YanıtlaSil