1 Haziran 2014 Pazar

NURIA ROCA- SEN AĞLAMA Kitabının Yorumu ile karşınızdayım. Hayat, aile ve ilişkiler üzerine kurulu enfes bir kitap.


Kitap Arka Kapak Yazısı
 Sen Ağlama, işinde başarılı olmak isteyen, iyi bir anne olmaya çalışan, ayrıldığı eşinden sonra bir erkekten diğerine koşan ve cinselliği âdeta yeniden keşfeden 35 yaşındaki Clara'nın dokunaklı öyküsünü anlatıyor.



Çok sevdiği kardeşinin ölümüyle sarsılan Clara'nın hayatı inanılmaz sürprizlerle değişiyor. Yeni öğrendiği ve yüzleşmesi hiç de kolay olmayan iki gerçek, Clara'yı altüst ediyor.

İspanya'da yayımlanmasının hemen ardından bir bestseller olan Sen Ağlama, son yıllarda okuyacağınız en içten, en sıcak öykülerden biri… Clara'yı asla unutamayacaksınız!
(Tanıtım Bülteninden)





Sen Ağlama Kitap Yorumum

Sen Ağlama ; zaman zaman hüzünlendiren, zaman zaman kızdıran ve zaman zamanda yok artık Dallas gibi aile dedirten bir kitaptı. Kitap kapağı , Yabancı Yayınları'nın belirlediği bir düzende olmuş ve bence orjinale kıyasla daha iyi bir kapaktı .
Kitap ; iyidi, hoştu , sadece 3 saatte bitebilecek kadar akıcıydı ama bazı yerlerde yazarın konuyu abarttığını düşünüyorum .
Ancak bunu göz önünde tutmayarak yazacağım yorumumu çünkü 20 sayfa için geriye kalan 240 sayfayı yok sayamam .

Kitabımızın konusu ; Clara hayatı boyunca ablasını kıskanarak yaşamıştır. Çünkü; annesi ve babasının yanlış tutumları Clara'nın özgüvensiz ve bastırılmış duygularla yaşamasına neden olur. Maria iyi bir kariyer ve eşe sahiptir. Ancak ölüm onu bir anda yanına alır.Aile tamamen sarsılırken en büyük sarsıntıyı Clara yaşamaktadır .Kendi ailesindeki ve ebeveynlerindeki sırlar Clara'nın hayatını çok farklı yönlere çeker. Clara, mutsuz bir evlilik yapmış ve 2 oğluyla tek başına mücadele eden dul bir kadındır. İş hayatında ise inişler ve çıkışlarla mücadele etmektedir. Eski eşinin bir türlü düzenli bir iş yapamaması Clara'nın borç içinde yaşamasının tek nedenidir. 
Ancak Maria'nın ölümü büyük sırların açığa çıkması ve bir çok sıkıntıdan kurtuluşun nedeni olur.

Bunlar neler mi ?

Clara'nın annesi ; babasının aldatması üzerine boşanmıştır. Ancak babasının öldü diye bilenen sevgilisi aslında hayattadır ve bir kardeşleri vardır. Bunu tek bile Maria'dır ve bu sır tüm ailenin düzenini bir anda bozar. Clara eşi yüzünden evlerinden olmaktadır ve bu borcu nasıl ödeyebilecegini bilmeksizin çırpınırken bir anda Maria'nın mirasının bölünmesi çocuklarını kurtarmanın tek yoludur. 
Clara; bocaladığı bu dönemde eski eşi ve yeni sevgilisi arasında gidip gelir . Yaşadığı bu iki birlikteliği bitiremez ve hamile kalır . 
Peki çocuk kimdendir ?
Ailenin sırları bunlarla biter mi ?

Kitabın belirli bölümlerinde gözlerinizin dolmasına engel olamayacağınız , okurken kalbinizin burkulduğunu hissediceğiniz güzel kitaplardan biri. 

Dip not : Kitabın arkasında yazan Cinsellik kelimesi sizi korkutmasın. Kitabın içerisinde sizi rahatsız edecek tarzda bir konu bulunmamaktadır . Tam tersi olaylar üstünü kapatılarak anlatılmıştır. 

Keyifli Okumalar Dilerim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder