21 Temmuz 2014 Pazartesi

Bana Prenses Deme ll Vefa Enver - Kitap Yorumum



 Kitap Arka Kapak Yazısı

Hırs, tutku, kıskançlık ve nefret duyguları arasında beklenmedik bir biçimde filizlenen muhteşem bir aşkın hikâyesini okumaya hazır mısınız? 

Babasının biricik prensesi, dünyalar güzeli Nil, bir gün cici kız olmaktan sıkıldığına karar verip çocukluğundan beri âşık olduğu Murat'ı tavlamanın yollarını ararken, kalbini âşık olmayı en son umacağı erkeğe kaptırır. 

Aşka inanmayan bir erkek olarak uzun soluklu ilişkilerden kaçınan ve herhangi bir şeye karşı alışkanlık geliştirmek fikrinden nefret eden Yiğit için yenilik, değişiklik, farklı tatları keşfetmek hayatının temel zevkleridir. Ansızın karşısına çıkan Nil'i tecrübesiyle baştan çıkarırken, bu oynadığı oyunda hayatının ve kalbinin kontrolünü tam anlamıyla ona kaptıracağından habersizdir.
Baş döndürücü güzellikte, masum ve tecrübesiz bir genç kızın, aşk oyunlarını teker teker öğrenişini gülümseyerek okuyacak ve âşık olduğunu sandığı erkek ile nefret ettiğini sandığı erkek arasında bocalarken, gerçek aşkı keşfedişine tanık olacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)


Kitap Yorumum






NİL

19 yaşında
İç mimar
Alımlı ve güzel 
Babasının prensesi , annesinin biriciği
Büyümek için çok hevesli
Aşkın anlamını bilemeyecek kadar da kör
Bir genç kız








Murat

30-32 yaşında
Gamze'nin nişanlısı
İnşaat mezunu
Nil'in babasının şirketinin çalışanı
Sırlarla dolu geçmişinin kinini taşıyan
Güvenilmez
Anlaşılmaz
Bir adam 









Yiğit


34-36 yaşlarında
Birlikte yaşadığı manken sevgilisinden vazgeçemeyen
Ama anlaşılmaz derecede Nil'e korumacı olan
Zenginligin yanında mimari ve inşaat hakkında çok bilgili
Ailevi konularda çok hassas
Sorunlu bir çocukluğa ragmen iyi yetişmiş
Güvenilir
Anlaşılır
Kusursuz
Bir Adam





Nil; tek aşkının Murat olduğunu sanan ve bu yüzden 19 yaşına kadar hiç bir ilişki yaşamamış bir genç kızdır.
Murat'a karşı duyduğu bu takıntılı aşk ise aslında Nil'i fark etmeden ailevi sırların içine sürüklemektedir.

Nil'in babası Haluk bey patronu olduğu şirkette güvendiği elemanı Murat'la mutlu mesut çalışırken ; Nil 'de stajını hem babasının şirketinde rahatça yapıp hem de tek aşkı Murat'a daha yakın olmaktadır. Şirketin durumu günden güne kötüye gitmekte olmasına rağmen bir ışık gibi doğan Yiğit inşaat şirketine çok büyük bir işle gelir ve Haluk bey'inde tek dostu olur bir anda. 


''Yiğit Bey ile tanıştın değil mi ?''
''Ha ,evet doğru .Babamın odasındaki adam . Demek yeni büyük müşteri o . Bana pek de büyük bir adammış gibi gelmedi. Ama büyük bir burnu olduğu kesin. Herşeye sokmaya meraklı olduğu koca bir burun...''


Nil ; Murat' ı elde etmek ve nişanlısı olan Gamze'yle arasını açabilmek için 19 yaş doğum gününü iple çekmektedir. Giyimi ve tavırlarıyla Murat'ı kendine aşık etmeyi  planlar ki dediği gibi de olur. Murat ; Nil'in cazibesine karşı koyamaz ama bedeni Nil'i istese de kalbi Gamze'den vazgeçmez. Yiğit'inde katıldığı bu davet Nil için bambaşka kapılar açar . 19 yaş partisinin hayatının dönüm noktası olcagını düşünürken aslında bu dönüm noktası Yiğit ile başlamıştır bile. 

Nil babası tarafından şımartılmış, fiziksel gelişimi tamamlanmış olsa da, duygusal gelişimi yarım kalmış , çocuk ruhlu bir kızdı.

Yiğit'in sevgilisi olan Tuğba ise güzelliği ve ünlü kişiliğiyle birbirlerine çok yakışmalarına rağmen ; Yiğit anlayamadığı sebeplerden dolayı Nil 'e karşı çekilir ve karşı koyamaz.  
Nil'in tüm ilkleri ve tüm kalbi fark etmeden Yiğit'in olmaya başlamıştır bile. Ama sebepsiz takıntısı olan Murat yüzünden tam anlamıyla bir teslimiyete kavuşamamaktadır. 

''Nereye bakıyorsun prenses?'' diye sordu Yiğit kendini koltuğa bırakarak.
Nil küçümseyen bakışlarını ona çevirdi. '' Çirkin olmayan bir şeylere olduğu kesin.''



Murat'ı ve Nil'in ailesinin ortak noktası olan ailelerin sırrını ögrendiğiniz andan itibaren kitap daha da bir hızla ilerleyecek . Peki tek çözülmesi gereken ailevi problem Nil'in mi ? Yiğit'in annesiyle karşılaştığı anlar kalbinizi burkacak kadar içten yazılmış ve yaşatılmıştı.  Yiğit ve Nil'in dialoğları romantik -komedi tarzına layıktı. Kitabı yarıladığınızda Nil'e kızabilir , öfkelenebilir ve bu davranışı kitabın sonuna kadar yaşayabilirsiniz ancak Yiğit'in tutum ve davranışları takdirlikti denilebilir.
Aşk Yiğit'e çok yakışıyor .
Sırf bu sebepten bile okunabilir .

Peki bizim büyüme hevesli kızımız Nil büyüyebilecek mi ?
Yiğit , Nil'in bu çocuksu davranışlarının üstesinden nasıl gelecek ?

Merak güzeldir :)

Şimdiden Keyifli Okumalar dilerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder