30 Ağustos 2013 Cuma

Ayaklı Bela- Jamie Mcguire Kitap Yorumu :)




TATLI BELA
 kitabıyla benim aklımdan çıkmayan Travis'im şimdi Ayaklı Bela'yla beni mahvetti..
Bu karşılaştığınız hem bir yorum hemde okurların neden bu iki kitabı beğendiklerinin nedenleriyle dolu olacak . 

Öncelikle Ayaklı Bela kitabının benim Fotograflarıma yansımasını inceleyelim :)







Neden Tatlı Bela - Ayaklı Bela bu kadar beğenildi ve begenilmedi ? 

Begenildi Çünkü ; 


1.
İnsanlar her okudukları kitaplardaki erkeklerin kadını yarı yolda bırakmalarını ve bir türlü sevdiklerini söyleyememelerinden sıkıldı ama TRAVİS ; Abby'i gördüğünde hissettiği duygularını hiç saklamadı. Sadece ona layık olana kadar ''SENİ SEVİYORUM ''demedi. Ama sonra her an sevdiğini söyledi. 
2. Abby geçmişte yaşadıkları yüzünden Travis'den uzak kalmak istese de hiç başaramadı. Yine Travis geldi ve yine sevdiği adamın kollarındaydı.
3.Birbirlerinin değişmelerini istemeden oldukları gibi sevdiler..
4. Okuduğumuz kitaplarda erkek karakter durmadan sevdiği kadını gördüğünde arzularken bizimkiler birbirlerinin kollarında sabaha kadar uyudular. Öpmeden , dokunmadan AŞKI gösterdiler.


Beğenilmedi Çünkü ; 

1.Bazı kişiler gerçekten kitaba fazla tepki verdi . Evet haklılardı ki bu bazı kişilere belki bende dahilimdir. Ama diğer okurlarda bir ön yargı oluştu ve o kişiler kitap boyunca o ön yargıyı kıramadılar (HAKLILARDA )
2.Abby'nin ilk sayfalarda Travis'i sevmesine ragmen attığı triplerden dolayı eleştiri aldı. 
3.Abby'nin poker konusunda ki sırrını saçma buldular. (Bence kitap kurgu yani herşey olması güzel ki baglantı geçişleri de iyiydi . Ben sevdim poker sırrını )



Ayaklı Bela Kitap Yorumum 

Çıktığı gün alamayacağımdan korktum ama 
ilknokta.com 'da ki indirimli fiyat karşısında dayanamadım ve aldım. Tatlı Bela'dan konu olarak ayrı olan tek bölümü finaliydi ki ah o final ne TATLI bitti .


Bir erkeğin dünyası gerçekten çok farklıdır bunu anlamak içinde erkeğin ağzından dinlemek lazım işte bu fırsat Ayaklı Bela'yla geldi ve iyi ki geldi. Tatlı Bela'dan daha harikaydı . Çünkü Travis'in hataları ve ya düşüncelerini o kadar iyi anladım ki ''Ah be Trav ne çektin ''demeden edemedim. Şuan yazarken aklıma Abby'le sonunda duygularını itiraf ettikleri gün sabahı Travis'in yanında Abby'i bulamayınca yaptığı tepkiler ...


 İnanın okumak ya da okumamak , begenmek yada begenmemek görecelidir. İnanıyorum ki Ayaklı Bela herkesin ilgisini çekebilecek ve begenisini toplayacak bir kitap. Yazar tüm marifetini Ayaklı Belaya saklamış diyebilirim . Bana sorarsanız '' Unutamadığın bölümler nelerdir ? ''diye . 

1.Yangın bölümü
2.Abby'nin evi terk ettiği gün 
3.Final 


Derdim :) Okuyanlarında bu görüşüme uyacağına eminim .. Çok fazla yorumlarda görmedim ama America Ve Shepley ilişkileri de kitapta sıkça karşıma çıktı. Acıkcası bir kaç diologlarına kahkaha attığımı da itiraf ediyorum.Shepley' in America'ya karşı kılıbık olması ise insanın yüzünde gülümseme bırakmıyor değil . Kitap Travis ve Abby dışında diger karakterleride severek okumamıza neden oluyor. 

Tavsiyemdir. Okuma konusunda tereddütünüz varsa dahi Ayaklı Bela gerçekten bu tereddütü yıkacaktır. 


AYAKLI BELA kitabından diger alıntılar 
''Hadi ama . Kızgın gitme.''
''Merak etme Travis. Kızgın gitmiyorum. Öfkeden gözüm dönmüş bir halde gidiyorum. '' 



''Lütfen geri gel,''dedim sessizce. Beni duyamazdı ama bu yokluğuyla açtığı yaranın korkunç acısından beni kurtarması için ona yalvarmama engel olmadı. 


''Ne var biliyor musun, Maddox Bey? ''
''Ne var bebeğim? ''
İfadesi ciddileşti. ''Başka bir hayatta sizi sevebilirdim .''


Keyifli okumalar dilerim :)  

5 yorum:

  1. Bende niye ayraç yok ya :((

    YanıtlaSil
  2. ben ilknoktadan bu yonde çok sanslıyım Can Dostum kitabınında Ayaklı Belanında ayracları var hemde cok ucuza aldım .. Ayracta harika eger cıkmasa sanırım bende baya yıkılırdım.

    YanıtlaSil
  3. Ayaklı Bela ayraçlarını nereden buluyorsunuz? :)

    YanıtlaSil
  4. Tek solukta uykusuz bir gunde yuzumun binbir sekliyle okudum

    YanıtlaSil